Genel > İstek ve Şikayet
Otobüste Yaşlılara Yer Vermelimiyiz? Yoksa.....
kursiyer:
Sevgili Yeşilçamevi Üyeleri
Sizlere Hepimizin başına geldiğini umduğum bir durumu hatırlatmak istedim.Sizlerde görüşlerinizi paylaşın istedim.Otobüste dolmuşta yaşlılara yer vermelimiyiz mi? Yada hangi durumlarda yer vermeliyiz.Bu yer verme durumunun bazı zamanlarda kara mizah durumuna geldiğini görüyorum.Görüşlerinizi paylaşırsanız umuyorumki çok kişi bu konuda değişik fikirlere sahip olacaktır.
Benim görüşüm eğer bizden yaşça büyük olan kişilere yer vereceksek gerçekten yaşlı ayakta duramayacak kadar zor durumda olan kişilere verilebilir.Oturan kişilere mecburmuş gibi rahatsız edenlere, Gözünün içine bakarak rahatsız edenlere v.s durumlarda kesinlikle yer vermem.Yaşlılar kendilerine saygı bekliyorsa Küçüklerede ilk önce sevgilerini vermeleri gerekir.Oturan kişinin ruh halini bilmeden, hastamı uykusuzmu, ayağımı ağrıyor demeden potansiyel yer verecek kişi olarak görmemeleri gerekiyor.
NOT; Eğer yönetici arkadaşlarım bu konuyu onaylarlarsa görüşlerimin devamı gelecek.
Nazim Azeri:
Insan nasil terbiye alirsa (evde ya okulda) oylede hereket eder.Azerbeycanda yasadigim (Sovetler birligi)dovrunde kucukken her zaman kalkib yer vererdik buyuklere.Oyle terbiye almistik.Ama simdi yasadigim ulkede (Israel) ben boyle seyler gormedim.Bence yer verib saygi gostermek lazim.
kahraman1973:
Benim görüsüm yaslilara yanliz otobüste yer vermekle kalmaz saygi ve hörmette kusur etmemek lazim bu hadis-i serifde Kuran-i Kerimde de yaziyor,yaslilar cocuk gibidirler her zaman saygini ve sevgini esirgemiycen,cünkü biz genclerde zaman gelicek yaslanicagiz.
Not:KURSIYER kardesime tesekkür ederim güzel konu actigi icin..
genç_dede:
Her dakkada film olmazki öyleyaa... Helal olsun kursiyer kardeşime bam teline dokunmuş aynenn... ;) + REP
energy:
--- Alıntı yapılan: kahraman1973 - 15 Eylül 2013, 21:31:53 ---Benim görüsüm yaslilara yanliz otobüste yer vermekle kalmaz saygi ve hörmette kusur etmemek lazim bu hadis-i serifde Kuran-i Kerimde de yaziyor,yaslilar cocuk gibidirler her zaman saygini ve sevgini esirgemiycen,cünkü biz genclerde zaman gelicek yaslanicagiz.
Not:KURSIYER kardesime tesekkür ederim güzel konu actigi icin..
--- Alıntı sonu ---
katılıyorum bizde yaşlanacağız sonuç olarak saygı görmek için önce saygıyı göstermemiz ve sonraki nesillerede öğretememiz gerek.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git