Merhaba Ziyaretçi

Son Eklenen Filmler

Listeyi sadece kayıtlı kullanıcılar görebilir.

Çevrimdışı patentler

*
  • *
  •  149 149
  • 0 0
  • Yeşilçam Sever

Ynt: kayıp filmlerin akıbeti

« Yanıtla #30 : 16 Haziran 2017, 23:51:18 »
yeşilçam erotik furya donemındede bazı fılmler kayıp ve yakılmış denılıyor..daha bır cok fılm yok pıyasada bu konuda bılgısı olan varsa paylaşabılır mı?

Çevrimdışı sinefil06

*
  • *
  •  343 343
  • 69 69
  • Yeşilçam Sever
« Yanıtla #31 : 23 Ekim 2017, 21:13:05 »
hulki saner'in marko paşa film kayıp mı. başrolünde sadri alışık oynuyordu.

Çevrimdışı pandişko

*
  • *
  •  1 1
  • 0 0
  • Yeşilçam Sever
« Yanıtla #32 : 16 Ağustos 2018, 13:34:45 »
hırsız prenses fatma girik filmini nerede bulabilirim.yardımcı olursanız sevinirim.

Çevrimdışı genç_dede

*
  • iyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir
  • *
  •  7481 7481
  • 65194 65194
  • Yeşilçam Fedakarı
« Yanıtla #33 : 16 Ağustos 2018, 19:45:31 »
hırsız prenses fatma girik filmini nerede bulabilirim.yardımcı olursanız sevinirim.

Ben sadece yeşilçam köşesine bazı resimlerini buldum, o filmi bulanı yönetici yaparlar yaa   ;D

Çevrimdışı murat

*
  • *
  •  575 575
  • 493 493
  • Yeşilçam Sever
« Yanıtla #34 : 11 Mayıs 2019, 08:42:27 »
sadri alışığın 1974 yapımı ayyaş filimi ve film çekim planları bir hurdacıda bulundu,heralde yakında piyasaya sürerler,1975 yılında  bu filimi babamla açık hava sinemasında seyretmiştim,hayal meyal hatırlıyorum.

Çevrimdışı murat

*
  • *
  •  575 575
  • 493 493
  • Yeşilçam Sever
« Yanıtla #35 : 11 Mayıs 2019, 08:46:16 »
yusuf koç ve gülgün erdemin başrolde oynadığı zahidem filimini arıyorum,hatırası çok büyük,elinde bulunan varsa film veya maddi olarak uygun şekilde takas edebiliriz,

Çevrimdışı murat

*
  • *
  •  575 575
  • 493 493
  • Yeşilçam Sever
« Yanıtla #36 : 11 Mayıs 2019, 08:51:08 »

farsca versiyonu var piyasada bozuk kopya,bu film erler filime ait,belki ilerde düzgün restoreli kopyasını  yayınlayabilirler.

Çevrimdışı murat

*
  • *
  •  575 575
  • 493 493
  • Yeşilçam Sever
« Yanıtla #37 : 11 Mayıs 2019, 08:58:26 »
1996 da star tv de oynamıştı,sadri alışık ,feri cansel ve danyal topatanın başrolde oynadığı erkeklik öldümü abiler ve ayhaN ışık,figen sayın başrolde oynadığı kızıltehlike, filmlerini arıyorum,bu filimlerin sahibi melek filime sordum,ilerde yayınlanabilir dediler,arşivi araştırıyoruz diye cevap verdiler. danyal topatan ve süheyl eğribozun haydi bastır ve ankara peşimizde,altan bozkurttu heralde başrolde yanılmıyorsam toto adam  filmleride kayıp filmler arasında olabilir.ismi şu an aklıma gelmeyen ayrıca melek filime ait piyasada yayınlanmamış daha bir çok filmler var.

Çevrimdışı murat

*
  • *
  •  575 575
  • 493 493
  • Yeşilçam Sever
« Yanıtla #38 : 11 Mayıs 2019, 09:14:11 »
Mimar Sinan Ü'nv devlet kurumu arşiv saklamak içindir ama devlet kurumu bu arşivi halk ilede paylaşmak zorundadır. O kadar araştırmama rağmen Ünv nin elinde olan filmerin isim listesini dahi ulaşamadım. Ünv en azından elindeki arşivde bulunan filmlerin isim listelerini paylaşmalıdır. Kayıp film olduğunan inanmıyorum. Birilerinin arşivinde mutlaka bu filmler vardır. Zaman içerisinde iyi para edeceğini düşünüyorlar sanırım. Tarihi Siyah Beyaz Türk filmlerinin hiç bir dönemde yüksek paralara satılabileceğini düşünmüyorum. Herkez arşivci olmuş. 2 kuşak sonra kimse eski filmler peşine düşmez. Günümüz teknoloji çağı. Sadece bende var deyip yüksek meblalara satılmak istenen filmler bakmışsınız nete düşmüş. Tabiki sizdeki de çöpe gider bence.
ben eski sinemacıyım,eskiden her çekilen yeni vizyona giren filmin bir kopyası trt ye bir kopyası sansür kuruluna giderdi,bende senin gibi kayıp film olduğunu düşünmüyorum,bu mimar sinan üniversitesi ve trt içindeki filmler üzerinden büyük bir rant döndüğü besbelli,bu yüzden filmleri piyasaya vermiyorlar,elbet bir gün hepsi ortaya çıkacaktır.mesela kayıp film diye idda edilen süheyl eğribozun ankara peşimizde filimi yanılmıyorsam 79-80 yıllarıydı,trt de yayınlanmıştı

Çevrimdışı murat

*
  • *
  •  575 575
  • 493 493
  • Yeşilçam Sever
« Yanıtla #39 : 11 Mayıs 2019, 09:25:41 »
Bir zamanlar yangın çıkmış ve çok film yanmış. Belki o yanan filmler arasındadır.
o depo yangınları bi sefer çıkmıyor,sinema yazarı agah özgüçün dediğine göre 2-3 sefer olmuş,mesela cahide sonkunun kendi firmasına çektiği tüm filmler deposunda yanmış,bundan sonra iflas ederek sokaklara düşmüş,pesbaye bir hayat içinde alkolik vaziyette ölmüştür.