Merhaba Ziyaretçi

Son Eklenen Filmler

Listeyi sadece kayıtlı kullanıcılar görebilir.

Çevrimdışı Ortegalex

*
  • Tüm linksiz film kategorisindeki sunumlar bilgi amaçlıdır. Filmler ile ilgili talepler için benimle iletişime geçebilirsiniz.
  • ***
  •  6832 6832
  • 65519 65519
  • Tüm filmler için mesaj gönderebilirsiniz..

Yumuşak Ten (1994) Ekrem Bora, Meral Oğuz

Yumuşak Ten (1994) Ekrem Bora, Meral Oğuz
« : 29 Eylül 2014, 12:51:31 »






Yönetmen ve Senaryo : Orhan Aksoy
Sanat Yönetmeni : Özdem Gemicioğlu
Görüntü Yönetmeni : Aytekin Çakmakçı
Kurgu : Mevlüt Koçak
Müzik : Can Hakgüder
Oyuncular : Ekrem Bora, Meral Oğuz, Duygu Ankara, Meltem Savcı, Abdurrahman Palay, Aydın Tezel, Mahmut Cevher
Yapımevi (şirket) : Penta Film (Turgay Aksoy). Kültür Bakanlığı katkılarıyla.

Konu : İki evliliğinde de mutlu olamayan holding sahibi bir işadamı (Ekrem Bora), pavyonda çalışan bir kadınla (Meral Oğuz) tanışır. Bu tanışma çılgın bir tutkuya dönüşür. Ne var ki kadın yaşlı bir ressamla (Abdurrahman Palay) evlidir ve gerçek kimliğini gizler. Kadın aslında bir yazardır. Pavyon yaşamıyla ilgili bir roman yazmak için konsomatrislik yapmaktadır. Aşık işadamı, yasak aşk yaşadığı kadına tek başına sahip olmak için kiralık katil (Mahmut Cevher) tutar. Katil, kocasını öldürdükten sonra yanlışlıkta kadını da vurur.
Gösterime Giriş Tarihi : 19 Ağustos 1994

Ödüller : 31. Antalya Altın Koza Film Festivali'nde (1994) "En İyi 2. Film", SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) seçiminde (1995) Can Hakgüder "En İyi Özgün Müzik".

Notlar : Filmin finali Frederick Forsyth adlı yazarın, Belkıs Çorakçı'nın Türkçe'ye "Muhteşem Hata" adıyla çevirdiği öyküsünden uyarlanmıştır..
Fenerbahçe Türkiye'dir, Türkiye Fenerbahçe..                                 

Linksiz Sunumlar kategorisindeki tüm filmler görsel sunumlardır, bilgi için benimle iletişime geçebilirsiniz.